31 grudnia 2014

81. Przepis: Lambada


Biszkopt

Składniki:
  • 6 jaj,
  • 5 łyżek cukru,
  • 5 łyżek mąki (4 łyżki mąki i 1 łyżka kartoflanki),
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Wykonanie:

Z podanych składników upiec biszkopt w dużej tortownicy.

Masa

Składniki:
  • 1 litra soku pomarańczowego,
  • 2 ½ budyniu śmietankowego,
  • ½ kremówki 30%,
  • 2 sztuki śmietana-fix,
  • 1 galaretka pomarańczowa,
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego,
  • trochę gorzkiej czekolady.
Wykonanie:

Budyń z odrobiną cukru ugotować w soku pomarańczowym. Wystudzić. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody, gdy będzie gęsta w miksować w masę budyniową. Masę wyłożyć na biszkopt wstawić do lodówki. Ubić śmietanę z śmietan-fix i cukrem. Rozprowadzić na masie budyniowej i posypać gorzką czekoladą. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przesyłka od Vabun

Produkty można kupić: klik klik