Obserwatorzy

31 grudnia 2014

Lambada

Lambada

Biszkopt

Składniki:
6 jaj,
5 łyżek cukru,
5 łyżek mąki( 4 łyżki mąki i 1 łyżka kartoflanki),
1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Wykonanie:
Z podanych składników upiec biszkopt w dużej tortownicy.

Masa

Składniki:
1 lit. soku pomarańczowego
2 1/2 budyniu śmietankowego
1/2 l kremówki 30%
2 szt. śmietana-fix
1 galaretka pomarańczowa
1 łyżeczka cukru waniliowego
trochę gorzkiej czekolady

Wykonanie:
Budyń z odrobiną cukru ugotować w soku pomarańczowym. Wystudzić.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody, gdy będzie gęsta w miksować w masę budyniową.
Masę wyłożyć na biszkopt wstawić do lodówki.
Ubić śmietanę z śmietan-fix i cukrem.
Rozprowadzić na masie budyniowej i posypać gorzką czekoladą.

Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz