Obserwatorzy

29 stycznia 2015

Filet z kurczaka duszony z dodatkiem szpinaku

Składnik:

- pierś z kurczaka 1 mała sztuka
- 450 g warzyw na patelnie wg. uznania 
-  500 g szpinak mrożony
- olej 2-3 łyżki
- czosnek granulowany [szczypta]
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylii
- sól i pieprz do smaku



Wykonanie:

Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i odsmażamy na 1 łyżce oleju - lekko. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok. Na pozostałym oleju smażymy zamrożone warzywa. Dodajemy po łyżeczce oregano i bazylie. Mieszamy wszystko razem z mięsem. Dusimy na małym ogniu przez 15-20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 

Szpinak odmrożony smażymy w rondelku z mała ilością oleju lub tłuszczu. Doprawiamy do smaku. Dodajemy szczyptę czosnku granulowanego. 





Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz