1 stycznia 2015

102. Przepis: Jabłkowe placuszki

Składniki:
  • 2 szklanki startych jabłek
  • ½ litra kefiru lub zsiadłego mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • olej
  • ⅓ szklanki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • sól
  • 1 płaska łyżeczka proszek do pieczenia
Sposób przygotowania:

Jajka ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem oraz z szczyptą soli mikserem. Dodać kefir, mąkę z    proszkiem do pieczenia. Wszystko wyrobić na gładką masę. Pod koniec dodajemy utarte jabłka i lekko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim niewielkie placuszki. Smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Foods by Ann - Musli Daktyl & Jabłko & Banan

Opis : Płatki zbożowe z dodatkiem suszonych daktyli, jabłek oraz przecierem bananowym.  175 kcal/50 g.  Sposób przygotowania...