1 stycznia 2015

104. Recenzja: Wafle ryżowe z solą morską


Opis producenta:

są wypiekane z całych ziaren brązowego ryżu i dlatego dostarczają tych samych składników, co ryż naturalny produkt bezglutenowy, szczególnie zalecany dla osób będących na diecie bezglutenowej stanowią bogate źródło magnezu, żelaza i witamin A i E oraz naturalnego błonnika: nawet do 8 g w 100 g produktu gotowego (w zależności od rodzaju wafli) posiadają wysokie walory dietetyczne (zalecane przy cukrzycy, miażdżycy, chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, nadciśnieniu tętniczym) polecane dla osób dbających o smukłą sylwetkę, wspomagają odchudzanie jeden wafle to niecałe 40 kcal (codzienne spożywanie jest niezbędne do prawidłowego przebiegu metabolizmu w organizmie) zalecane osobom zażywającym środki farmakologiczne są wypiekane bez dodatku mąki, cukru, tłuszczów, mleka w proszku, nie zawierają cholesterolu, nie zawierają konserwantów, barwników i sztucznych substancji smakowych są zdrową alternatywą dla tradycyjnego pieczywa znakomicie smakują z serem, warzywami, jajkami, wędliną, jak również na słodko: z dżemem, powidłami oraz owocami.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna: 403 kcal 1686 kJ
  • Białko: 8,6 g
  • Węglowodany: 82,1 g
  • Tłuszcze: 3,9 g


Moja opinia: 

Wafle ryżowe są smaczne, nie tuczą. Osobiście jem je zamiast słodyczy. Cudowna przekąska na jesienne wieczory. Wafle są zdrowe i do tego jest to produkt bezglutenowy. Osobiście choruje na alergie pokarmową. Produkty bezglutenowe są wskazane dla mnie. Cieszę się, ze właśnie te wafle takimi są. Bardzo dobrze się po nich czuje. Bardzo dobre.Warte polecenia:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Foods by Ann - Musli Daktyl & Jabłko & Banan

Opis : Płatki zbożowe z dodatkiem suszonych daktyli, jabłek oraz przecierem bananowym.  175 kcal/50 g.  Sposób przygotowania...