Obserwatorzy

1 stycznia 2015

Kupiec - wafle ryżowe

Wafle ryżowe:

są wypiekane z całych ziaren brązowego ryżu i dlatego dostarczają tych samych składników, co ryż naturalny
produkt bezglutenowy, szczególnie zalecany dla osób będących na diecie bezglutenowej
stanowią bogate źródło magnezu, żelaza i witamin A i E oraz naturalnego błonnika: nawet do 8 g w 100 g produktu gotowego (w zależności od rodzaju wafli)
posiadają wysokie walory dietetyczne (zalecane przy cukrzycy, miażdżycy, chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, nadciśnieniu tętniczym)
polecane dla osób dbających o smukłą sylwetkę, wspomagają odchudzanie jeden wafle to niecałe 40 kcal (codzienne spożywanie jest niezbędne do prawidłowego przebiegu metabolizmu w organizmie)
zalecane osobom zażywającym środki farmakologiczne
są wypiekane bez dodatku mąki, cukru, tłuszczów, mleka w proszku
nie zawierają cholesterolu
nie zawierają konserwantów, barwników i sztucznych substancji smakowych
są zdrową alternatywą dla tradycyjnego pieczywa
znakomicie smakują z serem, warzywami, jajkami, wędliną, jak również na słodko: z dżemem, powidłami oraz owocami.

Wartość odżywcza 100g produktu:Wartość energetyczna403 kcal
1686 kJ
Białko8,6 gWęglowodany82,1 gTłuszcze3,9 g


Moja opinia: 

Wafle ryżowe są smaczne, nie tuczą. Osobiście jem je zamiast słodyczy. Cudowna przekąska na jesienne wieczory. Wafle są zdrowe i do tego jest to produkt bezglutenowy. Osobiście choruje na alergie pokarmową. Produkty bezglutenowe są wskazane dla mnie. Cieszę się, ze właśnie te wafle takimi są. Bardzo dobrze się po nich czuje. Bardzo dobre.Warte polecenia:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz