Obserwatorzy

1 stycznia 2015

Pierś kurczaka z brzoskwinią

Składniki:
4 filety z piersi kurczaka
4 słupki ostrego żółtego sera (warmiński, tylżycki)
4 łyżki tego samego sera startego
4 ósemki brzoskwiń z kompotu (puszki)
1 łyżka masła
2 łyżki mleka
2 łyżeczki ziół (oregano, majeranek, tymianek, pieprz)
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki panierki (bułki tartej)
przyprawa uniwersalna (Kucharek)

Wykonanie:
Filety rozbić, posmarować masłem, posypać ziołami, na każdym położyć ser i brzoskwinie, zawinąć. Zanurzyć w mleku, odsączyć, w mące i panierce, obsmażyć na oleju. Przełożyć do brytfanny, posypać startym serem i zapiekać 15-20 min. w temp. 200C.
Podawać z ryżem albo frytkami i surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz