Obserwatorzy

1 stycznia 2015

Żeberka

Żeberka

Mięso:
Żeberka ok. 2 kg pokroić w porcje : posolić, popieprzyć i dodać słodką paprykę.

Sos:
1/2 szkl. keczupu
1/2 słoika koncentrat pomidorowy
1 szk. wody + kostka rosołowa
1 łyżka musztardy
1 łyżka octu 


Do 1/2 szkl. keczupu dodajemy 1/2 słoika koncentratu pomidorowego.
W 1 szkl. wody rozpuszczamy kostkę rosołową. Dodajemy do keczupy i koncentratu pomidorowego. Mieszamy wszystko razem łyżką.
Dodajemy 1 łyżkę musztardy i 1 łyżkę octu. Dalej mieszamy dokładnie, do momentu uzyskania jednolitej masy.
Przygotowanym sosem zalewamy żeberka.

Pieczenie:

Małą ostrą papryczkę lub posypać chili zalać mięso - na noc i dzień i piec w piekarniku ok. 1 godz.
Brytfankę w której pieczemy mięso wykładamy plastrami cebuli i dodać 1 łyżeczkę czosnku granulowanego.                                        

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz