11 stycznia 2018

Polska kuchnia bezglutenowa - Agata Lewandowska


Chciałam zaprosić Was na recenzje książki kulinarnej o tytule "Polska kuchnia bezglutenowa" autora Agaty Lewandowskiej, została ona wydana przez Wydawnictwo RM

Agata Lewandowska to dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i SGGW. Jej zamiłowaniem to zdrowy styl życia oraz interesuje się jaki ma wpływ na nasze życie i zdrowie → codzienna dieta. Jak wiemy odpowiednia dieta ma istotny wpływ na zdrowie i życia człowieka. Agata Lewandowska to również pracownik Poradni Dietetycznej "Dietosfera", mieści się ta placówka w Warszawie. 


Książka "Polska kuchnia bezglutenowa" jest stworzona z myślą o ludziach, którzy chorują na celiakę, alergie na gluten oraz nietolerancje glutenu. Właśnie człowiek z takimi dolegliwościami jest zmuszony przejść na dietę bezglutenową. To jest właśnie książka dla takich osób. 

Książka "Polska kuchnia bezglutenowa" udowodni wszystkim ludziom na diecie bezglutenowej, że ich dieta nie musi być nudna, monotonna oraz pozbawiona smaku. Przedstawiona przez ze mnie książka zawiera 140 przepisów, czyli: posiłki, przekąski oraz desery ⇒ bez glutenu. 



Przepisy w książce są podzielona na wiele kategorii

Na Obiad

- Zupa kalafiorowa



Przekąski

- Placki ziemniaczane



Sałatki na lekki lunch lub kolację


Desery i wypieki


Przepisy w książce są bardzo szczegółowo opracowane, łatwe w przygotowanie i nie drogie. Znajdziemy w przepisach dokładną ilość porcji oraz wskazówki ciekawe i przydatne. 

Moja ocena:

Książka "Polska kuchnia bezglutenowa" jest bardzo ciekawa i przydatna dla osób na diecie bezglutenowej. Spodziewajcie się wielu przepisów, które wykonam i dodam tutaj na blogu gotowe już dana. Moja wiedza zdobyta dzięki książce na temat kuchni bezglutenowej bardzo się rozszerzyła i wzbogaciła. Pozycja jest wydana w ciekawy, przyjemny sposób oraz napisana prostym i dostępnym językiem dla każdej osoby. Polecam!

Dane książki:
  • Autor: Agata Lewandowska
  • Liczba stron: 160
  • Oprawa: miękka
  • Rok wydania: 2016
  • Wydawnictwo: RM

4 komentarze:

  1. Teraz coraz więcej osób stosuje produkty bez glutenu i ja to rozumiem, podobno jest to zdrowsze. Może powinnam zakupić taką książkę

    Pozdrawiam, luxwell99.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Książka warta uwagi, zwłaszcza dla osób interesujących się kuchnią bezglutenową :)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie: lublins.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Brakuje mi tutaj fotografii dań.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo aktualny temat. Myślę, że pozycja obowiązkowa dla ludzi szukających przepisów na potrawy bez glutenu.

    OdpowiedzUsuń

Murzynek

Składniki: Ciasto - 1 kostka margaryny - 1 ½ szklanki cukru - 3 łyżki kakao - ½ szklanki wody - 4 jaja - 2 szklanki mąki - 3 pł...