Obserwatorzy

30 grudnia 2014

Piersi z kurczaka pieczone w piekarniku

Składniki:
pierś
pieczarki lub inne grzyby
cebulka świeża lub prażona Royal Brand
warzywko 
olej 
ser żółty 
musztarda 
majonez 
keczup
Wykonanie:
Pierś umyć i rozbić cienko. Blachę wysmarować olejem, pierś również i położyć bezpośrednio na blachę.
Posypać warzywkiem.
Cebulkę prażoną wystarczy położyć na mięso, świeżą obrać posiekać i podsmażyć.
Grzyby również obrać, posiekać i poddusić. Następnie położyć na mięso .
Ser pokroić w plasterki, położyć na cebulkę i pieczarki, następnie przygotować sos (musztarda, majonez, keczup) i posmarować ser. Ja tym razem użyłam gotowej cebulki prażonej, a pieczarki zastąpiłam kurkami. 
Piec w piekarniku ok. 30 min.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz