Obserwatorzy

1 stycznia 2015

Leczo

Leczo

Skład:

4 papryki
2 kabaczki duże
2 złote kiełbaski
3-4 cebule średniej wielkości
Lutenica - 1 opakowanie

Wykonanie:

wszystkie składniki pokroić w kostkę.
podsmażyć cebulkę, dodać kiełbasę i chwilę smażyć aż się zarumieni.
Dodać cukinię i dusić pod przykryciem kilka minut,
następnie dodać paprykę, później pieczarki.
Doprawić do smaku, na koniec dodać sos premium rosa i chwilę razem poddusić.



Na moje leczo załapali się niespodziewani goście. Byli zachwyceni smakiem leczo, a to dzięki temu, że dodałam tam sos Lutenica. Ma on w sobie tak dobrane smakowo i zapachowo składniki, że podnoszą smak potrawy. Warty polecenia:) Smacznego!
  

1 komentarz:

  1. można spróbować, tylko ja zrobię w wersji dla wegetarian ;)

    OdpowiedzUsuń