grudnia 30, 2014

Piersi z kurczaka pieczone w piekarniku




Składniki:
  • pierś
  • pieczarki lub inne grzyby
  • cebulka prażona
  • warzywko 
  • olej 
  • ser żółty 
  • musztarda 
  • majonez 
  • keczup
Wykonanie:
Pierś umyć i rozbić cienko. Blachę wysmarować olejem, pierś również i położyć bezpośrednio na blachę. Posypać warzywkiem. Cebulkę prażoną wystarczy położyć na mięso, świeżą obrać posiekać i podsmażyć. Grzyby również obrać, posiekać i poddusić. Następnie położyć na mięso. Ser pokroić w plasterki, położyć na cebulkę i pieczarki, następnie przygotować sos (musztarda, majonez, keczup) i posmarować ser. Ja tym razem użyłam gotowej cebulki prażonej, a pieczarki zastąpiłam kurkami. Piec w piekarniku ok. 30 min.






Copyright © Testuje i Gotuje , Blogger