Herbata Hibiscus |
Herbata po zaparzeniu - gotowa do picia |
Herbata hibiscus zwana także malwą sudańską dołączyła do herbat, które
naprawdę mi smakują.Nie jestem zwolenniczką owocowych herbat, które
moim zdaniem mają sztuczny aromat owoców.Zawsze wolałam tradycyjną
herbatę i tylko od czasu do czasu popijałam owocową,Ta różni się od
swoich poprzedniczek i jest naprawdę dobra.Ma przyjemny trochę kwaskowy
smak i charakterystyczny, piękny czerwony kolor.Po zaparzeniu kwiat
hibiskusa zwiększa swoją objętość nawet dwukrotnie.Możemy WYBRAĆ dwie
opcje jej wypicia: na gorąco i na zimno.Zbliża się lato więc to drugie
rozwiązanie jest dobrym wyjściem na upalne dni.Warto wiedzieć, że napar z
hibiskusa ma wiele zalet np.zawiera liczne kwasy organiczne, które
pomagają w odchudzaniu,przyspiesza on przemianę materii, zmniejsza
wchłanianie w jelitach, działa wzmacniająco na wątrobę i oczyszcza
organizm.
Plusy:
+ wydajna
+ znakomity orzeźwiający smak
+ klarowna
+ piękny czerwony kolor
+ przy zaparzaniu wydobywa się aromatyczny zapach
Minusy:
brak
Polecam herbatkę wszystkim smakoszom. Jest wspaniała:)