grudnia 31, 2014

Przepis: Rafaello

Biszkopt na dużą blachę 


Skład:
  • 5 jajek
  • 1 szkl. kartoflanki
  • 2 łyżka mąki zwykłej (tortowej)
  • 1 szkl. cukru
  • 1 mały proszek (2 pełne łyżeczki).
Przygotowanie:

Ubić trzepaczką białka, z cukrem + szczypta soli, na sztywno, dodać żółtka, mąkę + proszek wszystko lekko wymieszać trzepaczką. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180-200⁰C. Piec 30 minut. Po upieczeniu przekładamy biszkopt krem. Biszkopt należy ubiec wcześniej.

Krem


Składniki:
  • 2 opakowania wiórek kokosowych,
  • 2 tabliczki białej czekolady,
  • 2 słodkie zagęszczone mleko.
Wykonanie:

Wlać do naczynia mleko, podgrzać, dodać czekoladę, po rozpuszczaniu, na końcu wiórki. Piec w temperaturze 180⁰C. Najlepiej podawać na 2 dzień. Ciasto po wystygnięciu przechowywać w lodówce, aby się nie roztopiło warto jest schłodzić. 
Copyright © Testuje i Gotuje , Blogger