Składniki:
- 5 jajek (małych) lub 4 jaja (duże)
- 1 szklanka cukru
- ½ kostki margaryny lub ¾ szklanki oleju
- 2 szklanki mąki (niepełne)
- 2 łyżeczki kakao
- ½ szklanki mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wykonanie:
Białko ubić dodać cukier + żółtka + mąkę + proszek + mleko + kakao + tłuszcz. Piec 1/2 godziny.
Wierzch
Składniki:
- ½ kostki masła
- 1 szklanka cukru
- 1 mała śmietana
- 1 łyżeczka miodu
- 1 szklanka wiórek kokosowych
- 1 szklanka rodzynek
- 1 szklanka krojonych orzechów.
Wykonanie:
Masło + cukier + miód + śmietanę rozpuścić dodać bakalie, wymieszać i zagotować. Wyłożyć na podpieczone ciasto i piec 15 minut. Polać wszystko czekoladą. Smacznego!!