stycznia 29, 2015

Filet z kurczaka duszony z dodatkiem szpinaku




Składnik:
  • pierś z kurczaka 1 mała sztuka
  • 450 g warzyw na patelnie wg. uznania 
  • 500 g szpinak mrożony
  • olej 2-3 łyżki
  • czosnek granulowany [szczypta]
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka bazylii
  • sól i pieprz do smaku
Wykonanie:

Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i odsmażamy na 1 łyżce oleju - lekko. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok. Na pozostałym oleju smażymy zamrożone warzywa. Dodajemy po łyżeczce oregano i bazylie. Mieszamy wszystko razem z mięsem. Dusimy na małym ogniu przez 15-20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 

Szpinak odmrożony smażymy w rondelku z mała ilością oleju lub tłuszczu. Doprawiamy do smaku. Dodajemy szczyptę czosnku granulowanego. Smacznego!!



Copyright © Testuje i Gotuje , Blogger