Składnik:
- pierś z kurczaka 1 mała sztuka
- 450 g warzyw na patelnie wg. uznania
- 500 g szpinak mrożony
- olej 2-3 łyżki
- czosnek granulowany [szczypta]
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylii
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i odsmażamy na 1 łyżce oleju - lekko. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok. Na pozostałym oleju smażymy zamrożone warzywa. Dodajemy po łyżeczce oregano i bazylie. Mieszamy wszystko razem z mięsem. Dusimy na małym ogniu przez 15-20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Szpinak odmrożony smażymy w rondelku z mała ilością oleju lub tłuszczu. Doprawiamy do smaku. Dodajemy szczyptę czosnku granulowanego. Smacznego!!