stycznia 01, 2015

Przepis: Pierś kurczaka z brzoskwinią


Składniki:

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 4 słupki ostrego żółtego sera (warmiński, tylżycki)
  • 4 łyżki tego samego sera startego
  • 4 ósemki brzoskwiń z kompotu (puszki)
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżeczki ziół (oregano, majeranek, tymianek, pieprz)
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki panierki (bułki tartej)
  • przyprawa uniwersalna (Kucharek)
Wykonanie:

Filety rozbić, posmarować masłem, posypać ziołami, na każdym położyć ser i brzoskwinie, zawinąć. Zanurzyć w mleku, odsączyć, w mące i panierce, obsmażyć na oleju. Przełożyć do brytfanny, posypać startym serem i zapiekać 15-20 min. w temp. 200⁰C. Podawać z ryżem albo frytkami i surówką.
Copyright © Testuje i Gotuje , Blogger