Składniki:
- 4 filety z piersi kurczaka
- 4 słupki ostrego żółtego sera (warmiński, tylżycki)
- 4 łyżki tego samego sera startego
- 4 ósemki brzoskwiń z kompotu (puszki)
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżeczki ziół (oregano, majeranek, tymianek, pieprz)
- 2 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki panierki (bułki tartej)
- przyprawa uniwersalna (Kucharek)
Wykonanie:
Filety rozbić, posmarować masłem, posypać ziołami, na każdym położyć
ser i brzoskwinie, zawinąć. Zanurzyć w mleku, odsączyć, w mące i
panierce, obsmażyć na oleju. Przełożyć do brytfanny, posypać startym
serem i zapiekać 15-20 min. w temp. 200⁰C. Podawać z ryżem albo frytkami i surówką.