1 stycznia 2015

Przepis: Gulasz czeski

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 8 jaj
  • 10 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 10 łyżek oleju
  • 4 łyżeczki Vegeta
  • 1 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 4 cebule
Wykonanie:
Jajka rozbić, dodać olej i mąkę. Mięso i cebulę drobno posiekać, dodać do mięsa przygotowaną masę, następnie dodać resztę składników i wymieszać. Wstawić do lodówki na 2 dni, a potem piec jak placki ziemniaczane (cienko).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Orzech

Firma Orzech to Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego, działają na rynku od 1996 roku. Zajmują się produkcją przetworów, sałatek, dżemów, ...